Duyuru
2020-2021 Bahar Dönemi Ders Alma İşlemleri
12 Şubat 2021 | 17:15

Bilindiği üzere, bölüm müfredatımız 2019 yılında güncellenmiştir. 2019 öncesi kayıtlı öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için güncel müfredata uygun ders almaları gerekmektedir.

Öğrencilerimizin ve Danışman Öğretim Elemanlarımızın dikkat etmesi gereken bazı konular:

1. Tüm öğrencilerimiz, güncel müfredatta belirtilen zorunlu dersleri almakla yükümlüdür.
  2. Teknik Seçmeli derslerin seçiminde dikkat edilmesi gereken konular:
    • 3.Sınıftan iki 4.Sınıftan altı Teknik Seçmeli ders almak zorunludur.
    • 3.Sınıf Teknik Seçmeli derslerin en az biri İngilizce olmalıdır.
    • 4.Sınıf Teknik Seçmeli derslerin en az dördü İngilizce olmalıdır.
    • 2019 sonrası kayıtlı öğrencilerimizin Alan Dışı Seçmeli (ADS) ve Teknik/Mesleki Olmayan Seçmeli (TOS) ders alması zorunludur.
  3. Öğrencilerimiz, alt yarıyıldan başarısız olduğu dersi/dersleri almak zorundadır.
  4. Genel not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler, (DC) ve (DD) notu ile başardıkları dersleri güncel müfredata uygun bir şekilde tekrar alabilir. Dersin tekrarlandığı yarıyılda alınan en son not geçerlidir.
  5. Bazı dersler, 2019 Bölüm Müfredatımızda yer almamaktadır. Öğrencilerimizin müfredata uygun dersleri alması gerekmektedir.
  6. Müfredattan çıkarılan dersler yerine aşağıdaki tabloda verilen dersler alınabilir.

MÜFREDATTAN ÇIKAN DERSLER

ALINABİLECEK DERSLER

BM203 ELEKTRİK DEVRELERİ

BM211 ELEKTRİK VE ELEKTRONİK DEVRELER

BM209 SAYISAL TASARIM

BM222 SAYISAL TASARIM

BM212 BİLGİSAYAR TASARIMI

Bu dersten sorumlu olanlar fazladan bir teknik seçmeli ders almalıdır.

BM216 SAYISAL ELEKTRONİK

BM224 PROGRAMLAMA DİLLERİ

3.Sınıf sosyal seçmeli ders

ADS koduyla Rektörlük tarafından açılan herhangi bir ders