Tanıtım

Bölümümüz 2002 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. %100 Türkçe olarak açılan lisans programımız, daha sonra %30 İngilizce eğitime geçmiştir. Bölümümüzde lisans düzeyinde %30 İngilizce eğitime devam edilmektedir. Kurulduğu ilk günden beri sürekli büyüyen ve gelişen bölümümüz, 2003 yılında yüksek lisans 2006 yılında ise doktora programını açmıştır.

Bölümümüz 2002 yılında kurulmuş ve kısa süre içerisinde akademik yayınları ve araştırma projeleri ile ülkemizin önde gelen bilgisayar mühendisliği bölümlerinden birisi olmuştur. Tam zamanlı 2 profesör, 2 doçent, 6 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi doktor, 4 araştırma görevlisi doktor ve 13 araştırma görevlisi eğitim-öğretim çfaaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca, her dönem sektörden öğretim elemanları eğitim-öğretim faaliyetleri için davet edilmekte, bilgi birikimleri ve deneyimleri öğrencilerimize aktarılmaktadır.

Bölümümüz lisans düzeyinde her yıl 90, lisansüstü düzeyde ise 25 öğrenci kabul etmektedir. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibariyle, lisansta 608, lisansüstünde ise 59’u yüksek lisans ve 26’sı doktora programında kayıtlı olmak üzere toplam 85 lisansüstü öğrenciye eğitim vermektedir.

Bölümümüz öğretim elemanları eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, Ar-Ge projeleri yürütmekte, ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlemekte, düzenlenen etkinliklere katkılar sağlamakta, sosyal sorumluluk projeleri yapmaktadır. Bölümümüz öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı, etkinlik sayısı, patent sayısı, proje sayısında ülkemizin ilk sıralarında yer almaktadır.

Öğrencilerimiz, ülkemizde TÜBİTAK ve diğer kurumlar tarafından yapılan proje yarışmalarında her yıl dereceler almaktadır. Bölümümüz ayrıca siber güvenlik, büyük veri analitiği, veri bilimi, sosyal medya analizi gibi güncel konularda da dersler vermekte ve proje çalışmalrı yürütmektedir. Öğrencilerimizin yeni teknolojiler hakkında farkındalığını artırmak, ülke ve çevre problemlerine duyarlılığını geliştirmek için etkinlikler yapılmaktadır. Öğrencilerin kendilerini geliştirmek için kurdukları Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu ve Siber Güvenlik Topluluğu gibi toplulukların faaliyetleri desteklenmektedir.

Bölümümüz ülkemizde lisans ve lisansüstü programlarında bilgi güvenliği alanında ders açan ilk bölüm olup, 10 yıldır kesintisiz Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji konferansını düzenlemekte, Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Güvenliği, Adli Bilişim, Smart Grid gibi programların açılmasına öncülük etmiştir.

Bölümümüz eğitim-öğretim programındaki uygulamalı dersler için laboratuvarlar önemli bir rol oynamaktadır. Bölümümüz bünyesinde Mikroişlemciler Laboratuvarı, Cisco Laboratuvarı, 2 adet Bilgisayar Eğitim-Öğretim Laboratuvarı, Sayısal Tasarım Laboratuvarı, Siber Güvenlik ve Büyük Veri Analitiği Laboratuvarı, Kablosuz Sistemler ve Büyük Veri Laboratuvarı, Yapay Zeka Laboratuvarı, Biyometrik Laboratuvarı ile Kablosuz Sensör Ağ Laboratuvarı bulunmaktadır.

Bölümümüz, ülkemizde ihtiyaç duyulan öğretim elemanlarının yetiştirilmesine katkı sağlamakta olup, ÖYP programı kapsamında her yıl çok sayıda araştırma görevlisi lisansüstü eğitim için bölümümüze gelmektedir.

Mezunlarımız, yaygın olarak ülkemizin önde gelen savunma sektöründeki firmalarda, bilgi işlem faaliyetleri yürüten kamu kurum ve kuruluşlarında, Ar-Ge projeleri yapmakta olan firmalarda istihdam edilmekte veya akademisyen olarak yurtdışında eğitime gitmektedir.

Bölümümüz 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı tanışma toplantısı videosuna erişmek için tıklayınız.

Bölümümüz tanıtım sunumuna erişmek için tıklayınız.

Bölüm tanıtım videosuna erişmek için tıklayınız.