Tarihçe

Bölümümüz 2002 yılında Mühendislik Fakültemiz bünyesinde, üniversitemizin ilk ve iddialı bir bölümü olarak kurulmuştur. Kurulduğu ilke günden beri sürekli büyüyen ve gelişen bölümümüz, 2003 yılında yüksek lisans 2006 yılında ise doktora programını açmıştır.  Ülkemizde lisans ve lisansüstü programlarında bilgi güvenliği alanında ilk ders açan, 10 yıldır sürekli Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji konferansı düzenleyen, Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Güvenliği Lisansüstü, Adli Bilişim, Smart Grid  gibi programların açılmasına öncülük eden ve bu programları destekleyen bir bölümdür. Ülkemizde 2 yıldır düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansının fikir babası ve düzenleyicisidir.  Bunun yanında; Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi (dergipark.gov.tr/ubgmd), International Journal of Information Security Science (www.ijiss.org) gibi dergilerin açık kaynak olarak hizmet vermesine destek vermektedir.

Ülkemizde Büyük Veri Analitiği konusunda kamu üniversitelerinde bulunan ilk laboratuvara sahiptir.

Bunun yanında; akademik personelin farklı konularda açtığı arge laboratuvarlarını da bünyesinde barındırmaktadır.