Duyuru
TÜBİTAK'tan Elektrikli Araçlar ve İHA'lara Destek
8 Şubat 2021 | 14:04

 

2005 yılından bu yana düzenlediğimiz Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, üniversitelerimiz ve kamuoyunda alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmayı, ülkemizin batarya beslemeli araçlar teknolojisinde gelişimine katkı sağlamayı,  katılımcılara mesleki ve sosyal alan deneyimi kazandırmayı amaçlar. Elektromobil ve hidromobil kategorilerinde düzenlenen yarışlarda, bu yıl takımlara 25.000 TL hazırlık desteği ve 50.000 TL’ye kadar performans ödülleri ile özel ödüller verilmektedir. Aynı amaçlarla bu yıl ilk defa düzenlediğimiz Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında takımlara 25.000 TL hazırlık desteği ve 30.000 TL’ye kadar performans ödülleri ile özel ödüller verilmektedir.

 

Yarışlar, 31 Ağustos - 5 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Park Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecektir.

 

2016 yılından bu yana düzenlediğimiz Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, gençlerimizi İHA teknolojilerine yönlendirmeyi, ülkemizin bu alanda sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi arttırmayı, aynı zamanda katılımcılara teknik ve sosyal deneyim kazandırmayı amaçlar. Sabit kanat ve döner kanat kategorilerinde düzenlenen yarışmada takımlara 18.000 TL hazırlık desteği ve 40.000 TL'ye kadar performans ödülleri ile özel ödüller verilmektedir. Aynı amaçlarla sabit kanat ve döner kanat kategorilerinde bu yıl 2.sini düzenlediğimiz Liseler Arası İHA Yarışmasında takımlara 13.000 TL hazırlık desteği ve 25.000 TL'ye kadar performans ve özel ödüller verilmektedir.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması, herhangi bir kategori ve görev tanımı olmaksızın katılımcıların tamamen hayal ve fikir dünyalarını geliştirerek farklı yapılardaki (sabit kanat, döner kanat, çırpan kanat, hibrit vb.) İHA'larla her türlü bilimsel, teknolojik, yetenek ve beceriye dayalı uçuşları teşvik etmeyi ve ülkemizi İHA teknolojilerinde iddialı ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmeyi amaçlar. Takımlara 18.000 TL'ye kadar hazırlık desteği ve 50.000 TL'ye kadar performans ödülleri verilmektedir.

 

Yarışmalar, 13 Eylül - 18 Eylül 2021 tarihlerinde Bursa Yunuseli Havalimanı'nda gerçekleştirilecektir.

 

Tüm ödüller, 21 - 26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST’te verilecektir.

 

Başvurular, https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/tr/ sistemi üzerinden devam etmektedir.

 

Detaylı bilgi, https://teknofest.org/yarisma-detaylar-7.html sayfasında yer almaktadır.

 

Başvuru için son tarih: 28 Şubat 2021

background image