Wright Eyalet Üniversitesi ile ortak lisans programı anlaşması yapıldı
22 Haziran 2013 | 15:10

Bölümümüz ile Amerika Birleşik Devletlerindeki Wright Eyalet Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü arasında ortak lisans programı açılması konusunda anlaşma imzalanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre üniversite seçme sınavıyla ortak lisans programına öğrenci kabul edilecektir. Öğrenciler 4 yıllık lisans eğitiminin ilk 2 yılını bölümümüzde kalan son iki 2 yılını da Wright Eyalet Üniversitesi’nde tamamlayarak çift diploma sahibi olacaklardır.

 

2012 yılı Haziran ayında, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. M. Ali Akcayol ile Bölüm Başkan Yardımcılarımız Doç. Dr. Hasan Ş. Bilge ve Doç. Dr. Suat Özdemir Wright Eyalet Üniversitesi’ne bir haftalık çalışma ziyaretinde bulunmuşlardır. Bölümler arası görüşmelerde iki bölümün lisans programlarının birbiriyle hemen hemen aynı olduğu, ders içeriklerinin ve ders öğretim materyallerinin uyumlu olduğu görülmüştür.

 

Ortak lisans programı kapsamında alınacak öğrenciler üniversite seçme sınavıyla belirlenecek olup, mezuniyet sonrası yüksek lisans programına Wright Eyalet Universitesi’nde devam etmek isteyenlere ayrı bir seçenek sunulacaktır.

 

 

İmza Töreni

 

Wright Eyalet Üniversitesi'nin sayfasına erişmek için tıklayınız...  

Dayton Yerel Basın haberi için tıklayınız...

background image