Lisans öğrencilerimizin, "Otomatik Makine Öğrenimi Platformu (AutoML)" başlıklı projesinin TUSAŞ tarafından desteklenmesine karar verilmiştir.
20 Ocak 2021 | 10:06

Akademik Danışman: Prof. Dr. M. Ali AKCAYOL

Gözde Selvi

Göknur Dağ

Ennur Gaye Dirican
4. Sınıf Öğrencisi

Otomatik Makine Öğrenimi Platformu (AutoML)

Bu projede, farklı veri türlerine ve boyutuna sahip veri kümelerinden otomatik olarak öğrenebilen bir makine öğrenme platformu geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Makine öğrenmesi alanında yeterli düzeyde bilgiye sahip olmayan kişilerin sahip olduğu veri kümesini bu proje kapsamında geliştirecek otomatik öğrenme platformuna yükleyerek makine öğrenmesi modeli oluşturulması sağlanacaktır.

Kendi alanında uzman ancak makine öğrenmesi ve veri bilimi alanında yeterli düzeyde bilgi sahibi olmayan kişilerin kolaylıkla kullanabileceği bir Web arayüzüne sahip olacak platform ile kullanıcılara veri kümesine en uygun makine öğrenmesi modeli önerilecek ve farklı modeller için eğitim ve test sonuçları elde edilerek kullanıcılara sunulacaktır.