Öğrencilerimiz TÜBİTAK Yarışmasında Dereceye Girdiler
14 Ekim 2015 | 11:17

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmaları sonuçlandı. Yarışmada 24 proje ödül aldı.

TÜBİTAK, ülkemiz bilim, teknoloji ve sanayisine her alanda destek vermeye devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca üniversite öğrencilerine yönelik her yıl düzenlenen 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması, 2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması ve 2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmaları bu yıl da düzenlendi.

 

 

Yarışmalara bu yıl 296 proje başvurusu yapıldı. Yapılan bilimsel değerlendirmeler sonucunda 100 projenin sergilenmesine karar verildi. Hacettepe Üniversitesi Sergi Salonu’nda 2 gün sergilenen projeler arasında dereceye giren projeler jüri tarafından değerlendirmeye alındı ve 24 çalışma ödüle layık görüldü. Birincilere 10 bin, ikincilere 7 bin 500, üçüncülere ise 5 bin lira ödül verildi.

 

 

Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezi Oditoryum’da yapılan ödül töreninde Bölüm öğrencilerimizin aşağıdaki iki projesi dereceye girmiştir.

Proje ekibi: Asil ARSLAN, Dinçer ÜNAL

Danışman: Dr. Oktay YILDIZ

Proje adı: MEVLANA

Kategori: Sosyal Yaşam ve Eğlence Uygulamaları

Derece: İkincilik

 

Proje ekibi: Muhammed İkbal GÜRBÜZ, Uğur KAPLAN

Danışman: Dr. Murat HACIÖMEROĞLU

Proje adı: Kullanıcı Etkileşiminden Karakter Analizi Yapan Mobil Oyun - Wisebox!

Kategori: Sosyal Yaşam ve Eğlence Uygulamaları

Derece: Üçüncülük

 

Dereceye giren öğrencilerimizi ve proje danışmanlarını kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Bölüm Başkanlığı

background image