2018 TÜBİTAK BİDEB 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmasında Bölüm Öğrencilerimizin Başarısı!
18 Kasım 2018 | 23:35

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerinin, belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin sorunlarına yönelik çözümler üretmelerine ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yönelik olarak yapılan yarışmada;  2018 yılı “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” alanında Bölüm Öğrencilerimiz üçüncülük ödülü almışlardır.

Öğrencilerimiz Merve Tosun ve Hatice Kocaosmanlar’ın  Arş. Gör. Ramazan Terzi danışmanlığında yaptıkları “Filo Araç Aktivite Raporları Üzerinde Büyük Veri Analizi” adlı projeleri ile bu ödüle layık görülmüşlerdir. Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bünyesinde bulunan Gazi BIDISEC Laboratuvarında geliştirilen bu proje,daha once de TÜBİTAK Samsun’da düzenlenen TÜBİTAK Bölge Yarışmasında birincilik kazanmış ve Türkiye Finallerine  kalmıştır.

Türkiye üçüncüsü olan bölüm öğrencilerimizi ve öğrenci danışmanımızı kutluyoruz, başarıların devamını diliyoruz.

Bölüm Başkanlığı