Duyuru
Bölüm Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalar
25 Eylül 2018 | 13:06

Bölümümüzün müfredatı 2018-2019 Güz Döneminden itibaren geçerli olmak üzere güncellenmiştir.

Müfredat dosyası için TIKLAYINIZ.

Aşağıda bazı açıklamalar soru-cevap şeklinde verilmektedir. Bu açıklamalar gerektikçe güncellenecektir.

Soru: Hangi dersler zorunlu, hangileri seçmeli?

Cevap: Yukarıdaki müfredat dosyasında tam adı belirtilmiş olan dersler zorunludur.

Müfredatta seçmeli derslerin alınacağı dönemler gösterilmiştir. Teknik seçmeli derslerin adında parantez içinde TEK. SEÇ. veya TECH. ELECT. bulunmaktadır. Teknik seçmeli ders listesi için TIKLAYINIZ.

Soru: Hangi dersler Türkçe, hangileri İngilizce? Derslerde E kodu yok, dili nasıl anlayacağız?

Cevap: Dersin adı hangi dildeyse ders o dildedir.

Soru: 2./3./4. sınıf öğrencisiyim. Hangi dersleri alacağım?

Cevap: Her öğrenci (daha önce kalıp sorumlu olduğu derslere ek olarak) müfredatta kendi sınıfında gösterilen dersleri alacaktır.

Soru: Karnemde sorumlu olduğum dersler güncel değil/eski halinde, ne yapmalıyım?

Cevap: Öğrenciye özel yeni karne oluşturma çalışmaları Öğrenci İşleri tarafından sürdürülmektedir. Bu çalışma tamamlandığında duyuru yapılacaktır ve öğrenciler güncel karnelerinden sorumlu oldukları dersleri görebileceklerdir.

Soru: BM203 ELEKTRİK DEVRELERİ dersinden sorumluyum, hangi dersi alacağım?

Cevap: BM211 ELEKTRİK VE ELEKTRONİK DEVRELER

Soru: BM209 SAYISAL TASARIM dersinden sorumluyum, hangi dersi alacağım?

Cevap: BM222 SAYISAL TASARIM

Soru: BM212 BİLGİSAYAR TASARIMI dersinden sorumluyum, hangi dersi alacağım?

Cevap: Bu dersten sorumlu olanlar fazladan bir tane teknik seçmeli alacaktır.

Soru: BM216 SAYISAL ELEKTRONİK dersinden sorumluyum, hangi dersi alacağım?

Cevap: BM224 PROGRAMLAMA DİLLERİ

Soru: 3. sınıf sosyal seçmeli dersten sorumluyum, hangi dersi alacağım?

Cevap: ADS koduyla Rektörlük tarafından açılan herhangi bir ders