Lisans programımızın uluslararası akreditasyonu 30 Eylül 2026 tarihine kadar uzatılmıştır.
8 Temmuz 2023 | 17:26

Bölümümüz lisans programının uluslararası akreditasyonu MÜDEK tarafından yapılan ara değerlendirme sonucunda 30 Eylül 2026 tarihine kadar uzatılmıştır.

MÜDEK, ülkemizdeki çeşitli mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.

MÜDEK;

• Mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda YÖK tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmaktadır.

• ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) üyesidir.

• EUR-ACE® (EURopean-ACcredited Engineer) etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiştir.

• Washington Accord üyesidir.

ENAEE, özellikle küresel ekonomide önemleri giderek artan mühendislerin eğitimini ele almaktadır. ENAEE, mesleki hareketliliklerini kolaylaştırmak ve ekonominin ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bireysel ve kolektif becerilerini geliştirmek için mühendislik eğitimi mezunlarının kalitesini artırmayı ve katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu hedeflere ulaşmak için ENAEE, akredite edeceği mühendislik derecesi programlarına EUR-ACE® etiketi vermek üzere akreditasyon ve kalite güvence kuruluşlarını yetkilendirmektedir. MÜDEK, Türkiye’de EUR-ACE® etiketi verme yetkisine sahip kalite güvence kuruluşudur.

IEA (International Engineering Alliance)29 ülkede mühendislik eğitimi ve profesyonel yetkinlikler ile ilgili uluslararası anlaşmaları organize eden kar amacı gütmeyen küresel bir birliktir. Bu uluslararası anlaşmalar mühendislik eğitiminin kalitesi ve profesyonel yetkinliğini sağlamayı amaçlar. Bu amaçlara ulaşmak için IEA, akredite edeceği mühendislik derecesi programlarına WA (Washington Accord) etiketi vermek üzere akreditasyon ve kalite güvence kuruluşlarını yetkilendirmektedir. MÜDEK, Türkiye’de WA etiketi verme yetkisine sahip kalite güvence kuruluşudur.

EUR-ACE® etiketi yetkilendirilmiş ajanslar tarafından akredite edilen programlara verilen sertifikadır. WA, lisans düzeyindeki mühendislik eğitimi programlarını akredite eden kurumların birbirlerinin akredite ettiği programları eşdeğer olarak tanımalarını sağlayan küresel bir anlaşmadır. MÜDEK akreditasyonu olan programlar bu küresel anlaşma kapsamında diğer ülkelerdeki programlarla eşdeğer kabul edilir.

WA etiketi vermeye yetkili ve karşılıklı tanıma anlaşması olan kuruluşlar;

• ABET - AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

• Engineers Australia - AVUSTRALYA

• Engineering Council UK - İNGİLTERE

• Engineers Canada - KANADA