Öğretim üyelerimizin yürütücü olduğu iki proje ile öğrencilerimiz TEKNOFEST yarışmasında finalist olmuştur.
14 Ağustos 2021 | 19:04

SAĞLIKTA YAPAY ZEKA
Akademik danışmanlığını bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Hacer KARACAN'ın yürüttüğü ve 4. sınıf öğrencilerimiz Büşra HARMANDA ile Elif ER tarafından oluşturulan "Deep Team" isimli takımımız TEKNOFEST kapsamında düzenlenen "Sağlıkta Yapay Zeka" teknoloji yarışmasında Kritik Tasarım ve Ön Bulgu Raporu değerlendirmeleri sonucunda finale kalmıştır.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST; teknoloji yarışmaları ve birçok farklı faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

İlki 2018 yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST’in ilk yılında 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına toplamda 4333 takım, 20 bin genç başvuru yapmıştır. 2019 yılında 19 farklı kategoride teknoloji yarışması düzenlenen yarışmalara 81 il ve 122 ülkeden 17.373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurmuştur. 2020 yılında ise 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100 bin genç başvuruda bulunmuştur.



Bu yıl 35 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ve etkinlikleriyle 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST ve takımımızın finalist olarak yarışacağı "Sağlıkta Yapay Zeka" teknoloji yarışması hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir:

https://teknofest.org/yarisma-detaylar-56.html


TARIMSAL İNSANSIZ KARA ARACI
Akademik danışmanlığını bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz ATAY'ın yürüttüğü ve 4. sınıf öğrencimiz Lale Nur CORA'nın takım kaptanlığı yaptığı ve Furkan YAĞCI, Hakan AYNA, Benginur ERGÜN, Burak YILMAZ ile Firdevs GÜRÜŞ'ün ekipte yer aldığı takımımız TEKNOFEST kapsamında düzenlenen "Tarımsal İnsansız Kara Aracı" teknoloji yarışmasında finale kalmıştır.

Tarımsal İKA Yarışması, insansız kara araçları ile tarım teknolojileri geliştirme yarışmasıdır. Yarışmacıların karada hareket eden robotlar ile tarımda verimliliği artırma projeleri geliştirmeleri ve otonominin tarım alanındaki katkılarını keşfetmeleri hedeflenir. Bu yarışmada ele alınan tarımsal problem yabani ot mücadelesidir ve geliştirilecek olan projelerin yabani otla mücadele etmesi gerekir.

https://www.teknofest.org/yarisma-detaylar-41.html

background image