2024 Lisans Bitirme Projeleri Sergisi ve Mezunlar Buluşması
8 Temmuz 2024 | 15:13

“2024 Lisans Bitirme Projeleri Sergisi ve Mezunlar Buluşması” etkinliği yoğun katılım ve heyecanla gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu ve Fuaye alanında Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı “Lisans Bitirme Projeleri Sergisi ve Mezunlar Buluşması” etkinliğinin üçüncüsü 4 Temmuz 2024 tarihinde 40’ın üzerinde üst düzey olmak üzere 500’ün üzerinde sektör, kurum ve üniversite temsilcileri ile öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımcılarıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışını Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Cumhurbaşkanlığı Bilim Yenilik ve Teknoloji Politikaları Kurul Üyesi Dr. Osman Coşkun’un yaptığı etkinlikte, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’da ödül törenine katılarak bir konuşma yaptı. Etkinlik sonunda Bölüm öğretim görevlisi Dr. Resul Tugay “Yapay Zeka Çağında Mühendislik” konulu konuşmasıyla katılımcılara son yıllarda yapay zeka alanında yaptığı çalışmalarını ve projelerini anlattı.

Proje Sergisine katılan projeler; Özgünlük; Sunum; Teknik Yeterlilik; Uygulanabilirlik ve Pazar Potansiyeli; Toplumsal Etki ve Fayda kriterleri temel alınarak seçkin jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve dereceye giren projeler seçildi. 5 kategoride verilen ödüllerde 2 adet ikincilik ödül almaya layık görülmüştür. Ödül kazananların listesi aşağıda verilmiştir.

Birincilik Ödülü; Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Öner BARUT; Öğrenciler: Rabia Nur Özdemir; Abdurrahman Derda Karaaslan; “3 Boyutlu Temel Deney Ortamı Simülasyonu”

İkincilik Ödülü - 1; Danışman Prof. Dr. Hacer KARACAN; Öğrenciler: İçimi Demirağ; Semih Engin; “Otonom Sürüş İçin Hava Görüntülerinden Yol Çıkarma”

İkincilik Ödülü - 2; Danışman: Doç. Dr. Murat YILMAZ; Öğrenciler: Mete Baykal, Anıl Kapıkıran, Melih Açıl; “Sanal Gerçeklik ve Hipnotik Rüyalar Aracılığı ile Rüya ve Zihin Gezintisi arasındaki Sürekliliğin Keşfi”

Üçüncülük Ödülü; Danışman: Prof. Dr. M. Ali AKCAYOL; Öğrenciler: Burkay Maraş; Serhat Karatorak; “YZ Tabanlı Otomatik Metin/Görsel İçerik Üretici”

Jüri Özel Ödülü: Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz ATAY; Öğrenciler: Berke Mert Mungan; Beyza Yazar; Anıl Koçer; “Saldırı Tespit Sistemlerinde ML ve XAI”

Sektör Özel Ödülü: Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Ceren GÜZEL TURHAN; Öğrenciler: Resul Emir İbiç; Yusuf Budaklı; Burak Özlü; “UAV ve Endüstriyel Uygulamalar için Küçük Nesne Tanıma Sistemi”

Proje sergisinde dereceye giren öğrencilere; ASELSAN, INTERPROBE, DIVVYDRIVE, MAPPERX ve EMCEKARE MÜHENDİSLİK çok çeşitli ödüller vermişlerdir.

Bitirme Projeleri Değerlendirme Jüri Üyeliğini Bölüm Öğretim üyelerine ilave olarak aşağıda isimleri verilen üst düzey sektör, kurum ve üniversite temsilcileri yapmışlardır.

Prof. Dr. Suat ÖZDEMİR, Hacettepe Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliği Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Ayhan ERDEM, GÜ TF Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Erdal BEKİROĞLU, GÜ MF Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Şerife BÜYÜKKÖSE, Gazi SEM Müdürü